×

Tenders

Kademuren Amsterdam

Projectfoto als achtergrond

Amsterdam heeft 600 kilometer aan kademuren, veel daarvan meer dan 100 jaar oud. Vooral in de historische binnenstad zijn veel kades aan vervanging toe. Op het innovatiepartnerschap van de gemeente Amsterdam schreven maar liefst 16 bouwcombinaties in om deze enorme opgave aan te pakken. Na de aanbesteding bleven 3 combinaties over, die elk een pilot uitvoeren op een deel van een kade in de Amsterdamse binnenstad. Bij succes volgt een raamovereenkomst van 4 tot maximaal 8 jaar. Wij hebben de combinatie Kade 2.020 (CMD Civiele Werken (Van Dijk Maasland + Aannemingsbedrijf Verboon Maasland + Kroes Aannemingsbedrijf), Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw, Bouwadviesbureau Strackee en Sweco Nederland) vanaf de eerste selectiefase begeleid in de strategie- en planvorming.

DOELSTELLING

De gemeente Amsterdam heeft de markt uitgedaagd om met een innovatieve aanpak te komen voor het versneld en tegen lage kosten vervangen van kademuren.

OPLOSSING

Samen met Kade 2.020 ontwikkelden wij een snelle werkmethode, waarbij met minimaal ruimtebeslag en prefab-elementen steeds 5 meter kade tegelijk wordt aangepakt.

RESULTAAT

Rijbaan en voetpad blijven toegankelijk voor verkeer, woonboten hoeven minder lang verplaatst te worden en de aanvoer van materiaal vindt over het water plaats. Doordat er geen bouwput nodig is, is er geen risico op zettingen in de ondergrond en schade aan panden.

Innovatieve vervanging van kademuren met aandacht voor de omgeving.