×

Data

Transitions

Emissietool

Projectfoto als achtergrond

Beperken van CO2-uitstoot is voor elke provincie, gemeente en waterschap een belangrijke opgave. De Emissietool van We-Boost geeft snel inzicht in de kansen voor CO2-reductie op bouwplaatsen en in de bouwlogistiek.  

DOELSTELLING

Het doel is duidelijk: in 2050 is Nederland CO2-neutraal. Over 8 jaar moet dit doel al voor de helft bereikt zijn. Een enorme transitieopgave, waar de bouw haar steentje aan bij moet dragen. Dit is ook waar inschrijvers in hun EMVI-producten aan willen werken; het bereiken van CO2-reductie door innovaties in het gebruikte materiaal en materieel. Dit laatste kan bijvoorbeeld door inzet van biobrandstoffen, elektrificatie van materieel of waterstof. Maar niet alles kan tegelijk, waar zit de grootste winst? 

OPLOSSING

De Emissietool van We-Boost biedt een efficiëntieslag op het berekenen, afwegen en visualiseren van CO2-neutrale opties en duurzame alternatieven voor bouwplaats en logistiek. Onze database is gebaseerd op de Nationale Milieu Database, continu aangevuld met de laatste gegevens uit projecten en de markt. Met de Emissietool ontlasten we tenderstrategen en EMVI-schrijvers met het benodigde rekenwerk. Ook zetten we de tool in sessies met aannemers in en kunnen visualisaties in EMVI-producten worden opgenomen. 

RESULTAAT

Het resultaat is snel inzicht in de CO2-zwaartepunten binnen de bouwlogistiek en bouwplaats van een concreet project. Hierdoor heeft de gebruiker een stevig onderbouwde afweging en richting in CO2-neutrale opties voor materieelinzet. De gebruiker kan een snelle inschatting maken of een beoogde investering zal resulteren in CO2– en MKI-reductie. Ofwel, door een duidelijk overzicht zijn duurzamere keuzes sneller te maken; en bereiken we samen impact. 

Benieuwd naar de inzet van onze Emissietool tijdens jouw tender?
Contact tom@we-boost.nl