×

DUURZAAMHEIDSTOOL

Heb jij moeite met het vertalen van je duurzaamheidsambities naar concrete projectambities? Lees dan snel verder! Met dit afwegingskader worden verschillende maatregelen in beeld gebracht en getoetst of de doelen zijn bereikt. Momenteel wordt de tool ingezet door de gemeente Barneveld.

Teamlid Tom

MEER OVER ONZE PRODUCTEN?
Neem contact op met Tom van Swinderen.

06 53488670
of stuur een e-mail

DE AANLEIDING

Onze wereld staat voor grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Toch zien we vaak dat duurzaamheid nog niet doorlopend/integraal mee wordt genomen in projecten, waardoor duurzaamheidsambities verwateren. Het gebrek aan effectieve middelen om te sturen op duurzaamheid in projecten en dit te meten is een dringende behoefte. De Duurzaamheidstool is ontwikkeld als antwoord op deze noodzaak, met als doel om organisaties te voorzien van een krachtige, gebruiksvriendelijke oplossing om duurzaamheid te bevorderen.

DE OPLOSSING

Onze tool biedt een uitgebreid afwegingskader waarmee gebruikers duurzaamheidsambities in projecten kunnen plannen, uitvoeren, monitoren en evalueren. Het stelt gebruikers in staat om het overzicht te houden van de duurzame ambities en prioriteiten te stellen binnen projecten, waardoor ze effectiever en effici├źnter kunnen werken aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. Met behulp van concrete duurzaamheidsmaatregelen in iedere projectfase en aanpasbare indicatoren, biedt de Duurzaamheidstool een waardevolle ondersteuning voor organisaties.

REFERENTIES

Het idee voor de duurzaamheidstool ontstond uit een project in samenwerking met gemeente Barneveld. Onze tool wordt momenteel ingezet door de gemeente Barneveld.

Een afwegingskader voor projecten is opgebouwd uit vier fases. Er wordt gepland, de maatregelen worden geïmplementeerd, daarna wordt er vastgesteld in hoeverre de prestatie-indicatoren behaald zijn en als laatste worden er verbeter voorstellen geschreven voor niet behaalde duurzaamheidsambities.

Een voorbeeld van een project waarbij de duurzaamheidstool direct overzicht geeft in de status van het project.