×

VACATURE

Afstudeerder

TRANSITIONS

Heb jij affiniteit met duurzaamheid en zoek je een afstudeerplek?
Kom ons team versterken! 

INTERESSE IN DEZE VACATURE
Neem contact op met
Eva Janssen

06 15942195
of stuur een email

Dit zijn wij

We-Boost; een actiegericht adviesbureau dat zich elke dag inzet om de gebouwde omgeving duurzamer, innovatiever en efficiënter te maken.

Het moment om de gebouwde omgeving te verduurzamen is nu en met elkaar maken we de vervolgstap. Wij brengen overheden of overheidsinstanties verder met hun duurzame doelen en vraagstukken, en stimuleren om verder te kijken naar de maatschappelijke en economische belangen en consequenties van hun doen en laten.

Ons team bestaat uit ongeveer twintig gedreven professionals die samen voor het beste resultaat gaan. We krijgen energie van het delen van kennis, het bundelen van krachten en het creëren van oplossingen met elkaar. Ons hoofdkwartier in Utrecht is de kraamkamer van onze enthousiaste, open en informele cultuur, die wij ook in onze projecten uitdragen.

Wij zoeken

Een WO-masterstudent die bij ons wil afstuderen. Qua opleiding: dit kan een technische studie zijn, in de richting van Civiele Techniek, Technische Bedrijfskunde/Bestuurskunde of Urban Planning, of een studie gericht op duurzaamheid en/of circulariteit zoals Global Sustainability Studies of Milieuwetenschappen.

Je bent analytisch sterk, proactief, zelfstandig, gretig en hebt affiniteit met duurzaamheid.

Wij bieden

Een leerzame werkomgeving, een leuk team van collega’s, een stagevergoeding van €700,00 en een betrokken afstudeerbegeleider.

Het afstudeer-onderzoek

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben en klimaatneutraal zijn. Dit vraagt zowel op nationaal, maar ook lokaal niveau om actie. Gemeentes zijn hiermee voor een groot deel verantwoordelijk voor deze opgave en het realiseren van deze doelstellingen.

Gemeentes zijn veelal nog zoekende hoe dit vorm te geven. Waar begin je? Hoe vertaal je het doel in korte termijndoelen? Hoe staan we er nu voor? Hoe weet je dat je op schema ligt en je acties dus impact hebben? Hoe betrek je en enthousiasmeer je de verschillende stakeholders, zoals inwoners, bedrijven en collega’s van de gemeente?

We-Boost wil gemeentes graag helpen in hun uitdagingen. Om gemeentes zo goed mogelijk bij te staan willen we een beter beeld verkrijgen hoe gemeentes deze opgave oppakken, wat werkt en waar ze tegenaan lopen. We zoeken daarom een student die dit gaat onderzoeken bij gemeentes. Het onderwerp is bewust breed gelaten. Hieronder vind je enkele richtingen, echter bepalen we het specifieke onderwerp graag samen met jou, op basis van jouw wensen. Je mag dus ook vanuit een theoretisch kader, een recente bevinding of ontwikkeling die jou interesseert met een voorstel komen.

Hierbij enkele mogelijke richtingen:

  • Kijkend naar 2050: hoe staan gemeentes ervoor? In hoeverre is er al beleid of is beleid al vertaald in acties? Zijn er al concrete resultaten behaald?
  • Tegen welke blokkades lopen gemeentes aan bij het verduurzamen?
  • Hoe kunnen gemeentes duurzaamheid en circulariteit effectiever meten en monitoren?
  • Hoe kun je het delen van kennis en ervaringen tussen gemeentes en binnen gemeentes bevorderen?
  • Welke rol kan transitiemanagement spelen bij de aanpak van gemeentes?