×

VACATURE

Afstudeerder 2023

TRANSITIONS

Heb jij affiniteit met duurzaamheid? Ben je een HBO- of WO masterstudent en zoek je een afstudeerplek?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer op deze vacature en kom bij ons afstuderen (dit kan per direct of later in het jaar).

INTERESSE IN DEZE VACATURE
Neem contact op met
Ward de Hond

06 29181622
of stuur een e-mail

Wij zijn

Wij zijn We-Boost: een actiegericht adviesbureau dat zich elke dag inzet om de gebouwde omgeving duurzamer, innovatiever en efficiënter te maken. Wij zetten onze expertise in voor opdrachtgevers in de gebouwde omgeving. Zo werken wij o.a. voor aannemers, overheidsinstanties en organisaties als Rijkswaterstaat, NS en ProRail. Ons team bestaat uit ruim twintig gedreven professionals die samen voor het beste resultaat gaan. We krijgen energie van het gezamenlijk (met klanten, collega’s of andere bedrijven) creëren van oplossingen.  

Wij zoeken een afstudeerder voor ons team Transitions. Binnen team Transitions pakken wij duurzaamheidsvraagstukken op in studieprojecten en adviseren over de implementatie van kansen. De projecten voeren wij uit voor verschillende opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat en aannemers. Samen met de opdrachtgever komen we tot een eindresultaat dat meerwaarde heeft en de transitie versnelt. Voorbeeldprojecten zijn een afwegingskader voor duurzaamheid voor de gemeente Barneveld, sessies met lokale ondernemers om duurzaamheidskansen te bespreken bij de gemeente Nissewaard of het berekenen en adviseren van de provincie Limburg hoe de CO2-doelstellingen in 2030 behaald worden in verschillende scenario’s.   

Het afstudeer-onderzoek

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben en klimaatneutraal zijn. Dit vraagt zowel op nationaal, maar ook lokaal niveau om actie. Gemeentes zijn hiermee voor een groot deel verantwoordelijk voor deze opgave en het realiseren van deze doelstellingen.

We-Boost wil gemeentes graag helpen met deze uitdaging. Om gemeentes zo goed mogelijk bij te staan willen we een beter beeld verkrijgen hoe gemeentes deze opgave oppakken en wat hun ervaringen zijn. Is dit voor jou een interessant onderwerp om op af te studeren? Enkele suggesties voor een onderzoeksvraag;

  • Kijkend naar 2050: hoe staan gemeentes ervoor? In hoeverre is er al beleid of is beleid al vertaald in acties? Zijn er al concrete resultaten behaald?
  • Tegen welke blokkades lopen gemeentes aan bij het verduurzamen?
  • Hoe kunnen gemeentes duurzaamheid en circulariteit effectiever meten en monitoren?
  • Hoe kun je het delen van kennis en ervaringen tussen gemeentes en binnen gemeentes bevorderen?
  • Welke rol kan transitiemanagement spelen bij de aanpak van gemeentes?

Het specifieke onderwerp bepalen we graag samen met jou. We staan open voor suggesties voor een afstudeeronderzoek op een ander thema zolang dit aansluit bij onze werkzaamheden.

Wij zoeken

Een HBO- of WO-masterstudent die bij ons wil afstuderen. Qua opleiding: dit kan een technische studie zijn, in de richting van Civiele Techniek, Technische Bedrijfskunde/Bestuurskunde of Urban Planning, of een studie gericht op duurzaamheid en/of circulariteit zoals Global Sustainability Studies of Milieuwetenschappen. Je bent analytisch sterk, proactief, zelfstandig, gretig en hebt affiniteit met duurzaamheid.

Wij bieden

Een leerzame werkomgeving, een leuk team van collega’s, een stagevergoeding van €700,00 en een betrokken afstudeerbegeleider.