×

VACATURE

Junior adviseur duurzaamheid en circulariteit

Transitions

Heb jij kennis van en affiniteit met duurzaamheid en circulariteit? Lijkt het je leuk om vraagstukken voor de gebouwde omgeving op te pakken en o.a. gemeentes en provincies verder te brengen in de transitie? Word je enthousiast van het begeleiden van sessies?  

Kom dan bij We-Boost (in Utrecht) werken als adviseur duurzaamheid en circulariteit. 

Neem contact op met Ward de Hond

06 29181622
of stuur een e-mail

Dit zijn wij

Wij zijn We-Boost: een actiegericht adviesbureau dat zich elke dag inzet om de gebouwde omgeving duurzamer, innovatiever en efficiënter te maken. Wij zetten onze expertise in voor opdrachtgevers in de gebouwde omgeving. Ons team bestaat uit ongeveer 25 gedreven professionals die samen voor het beste resultaat gaan. We krijgen energie van het gezamenlijk (met klanten, collega’s of andere bedrijven) creëren van oplossingen.   

Wij zoeken een nieuwe collega voor ons team Transitions. Binnen team Transitions pakken wij duurzaamheids- en circulariteitsvraagstukken in de gebouwde omgeving op. Met onderzoek in de vorm van deskresearch, creatieve sessies en interviews, onderbouwende berekeningen en expertise vanuit concrete praktijkervaring komen we tot gedegen inzichten en advies. Deze inzichten delen we in de vorm van visualisaties, rapportages en presentaties. Onze overtuiging is dat we door samen te werken en op zoek te gaan naar pragmatische oplossingen het snelst de duurzaamheidsdoelen van Nederland kunnen halen.  

Wij voeren onze projecten uit voor verschillende opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat en aannemers. Voorbeeldprojecten zijn een afwegingskader voor duurzaamheid voor de gemeente Barneveld, sessies met lokale ondernemers om duurzaamheidskansen te bespreken bij de gemeente Nissewaard of het berekenen en adviseren van de provincie Limburg hoe de CO2-doelstellingen in 2030 behaald worden in verschillende scenario’s. Bekijk onze projectenpagina voor een aantal afgeronde projecten.   

Dit ga je doen

Als adviseur duurzaamheid & circulariteit bij We-Boost; adviseer en ondersteun je onze klanten om bewuste keuzes te maken, duurzaamheidsdoelen te behalen en de daarvoor benodigde proces- en productinnovaties te realiseren. Met jouw inhoudelijke kennis en inzicht in verschillende dynamieken binnen organisaties voel je aan welke mogelijkheden het best bijdragen om zo duurzame veranderingen te realiseren. Je werkt in projecten nauw samen met je team, andere collega’s en de klant. Je staat graag voor een groep en je leert door te doen.  

Concreet ga je het volgende doen: 

 • Je vertaalt strategische doelen naar specifieke acties en bepaalt wat er nodig is om de voortgang op de doelen te monitoren.  
 • Je onderzoekt door middel van interviews en deskresearch een specifiek vraagstuk en weet hier de belangrijkste knelpunten en kansen uit te halen. 
 • Je vertaalt inzichten en adviezen in een rapport, een dashboard of een visualisatie in samenwerking met onze vormgevers. 
 • Je pakt sessies op, zoals een brainstormsessie, inhoudelijke discussie of een sessie waarin je de resultaten deelt met de opdrachtgever.  
 • Je voert, samen met een collega, een CO2 of MKI (Milieu Kosten Indicator) berekening uit. 

Dit ben jij

 • Je hebt je HBO- of WO-diploma behaald in de richting van duurzaamheid/circulariteit, ruimtelijke ontwikkeling of techniek.  
 • Je bent proactief en zelfstandig. 
 • Je bent communicatief (mondeling en schriftelijk) sterk en beheerst de Nederlandse taal volledig. 
 • Je bent analytisch sterk en weet uit een veelheid van informatie de essentie te halen.   
 • Je bent enthousiast en vindt het leuk om een sessie te begeleiden.  

Dit bieden wij

 • Leerzame werkomgeving met volop ruimte voor ontwikkeling en inbreng van initiatieven.   
 • Bootcamp, wintersport, uitjes en borrels met een leuk team van circa 25 collega’s. 
 • Marktconform salaris, mooi opleidingsbudget, meerdere bedrijfsbrede trainingen per jaar.